Çavdar Nedir?
Çavdar Nedir?
Çavdar, buğdaygiller familyasına ait bir tahıl bitkisidir. Özellikle soğuk iklimlerde yetişir ve dayanıklı bir bitki olma özelliği taşır.Özellikleri
- Yüksek besin değeri
- İçerdiği lif miktarı yüksektir
- Gluten oranı buğdaya göre daha düşüktür
Kullanım Alanları
- Un üretiminde kullanılır
- Ekşi mayalı ekmek yapımında tercih edilir
- Hayvan yemi olarak kullanılır
Aynı kategoriden
- Fideleri doğru sulama yöntemleri nelerdir?
- Domates yetiştirirken dikkat edilmesi gereken temel faktörler nelerdir?
- Tohumlar hangi koşullarda çimlenir ve büyümeye başlar?
- Çuka Balığı
- Meyve ağaçlarını ne zaman budamalıyım?
- Tarım makinelerinin bakımı nasıl yapılır?
- Domates bitkisinde yaygın görülen hastalıklar nelerdir?
- Tarım alanında en kolay yetiştirilebilen bitkiler nelerdir?