Çiroz Nedir?
Çiroz Nedir?
Çiroz, tuzlu bir şekilde kurutulmuş balık türüdür. Genellikle hamsi, sardalya ya da palamut gibi küçük balıklardan yapılır. Özellikle Türk mutfağında yer bulur ve mezelerde sıkça kullanılır.Özellikleri
- Yüksek besin değeri vardır.
- Uzun raf ömrü sayesinde saklanması kolaydır.
- Tuzlu ve yoğun bir lezzete sahiptir.
Nasıl Yapılır?
Çiroz yapımında genellikle şu adımlar izlenir:- Balıklar iyice temizlenir.
- Tuzlanarak bir süre bekletilir.
- Güneşte ya da havada kurutulur.
Aynı kategoriden
- Organik ve konvansiyonel tarım arasındaki farklar nelerdir?
- Fide dikimi nasıl yapılmalı?
- Domatesler için en etkili zararlı böcek mücadele yöntemi nedir?
- Tohumları nasıl doğru şekilde saklayabilirim?
- Elektrolit Nedir?
- Orman ekosistemlerinde mantarların bitkiler üzerindeki etkileri nelerdir?
- Damlama sulama nedir?
- Biberiye nedir?