Dekstrin Nedir?
Dekstrin Nedir?
Dekstrin, nişasta veya glikojenin hidrolizi sonucu oluşan, genellikle beyaz veya sarımtırak renkte, kolayca çözülebilen bir polisakarittir. Gıda, şekerleme ve ilaç sanayinde yaygın olarak kullanılır.Özellikleri
- Su ile kolayca çözünür.
- Tatlı bir lezzeti vardır.
- Kalorisi düşüktür.
- Yüksek enerji kaynağı olarak kullanılır.
Kullanım Alanları
- Gıda katkı maddesi (kalınlaştırıcı, stabilizatör).
- Şekerleme endüstrisi.
- İlaç sanayinde (tablet yapımında).

Aynı kategoriden
- Mikrobiyolojide kullanılan en yaygın kültür ortamı türleri nelerdir?
- Alternatif splicing nedir, protein çeşitliliğine etkisi nasıldır?
- Profaz Nedir?
- Disakkarit Nedir?
- Mikrobiyoloji laboratuvarinda en iyi sterilizasyon yontemleri nelerdir?
- Mikrobiyolojideki son gelişmelerle birlikte CRISPR-Cas9 teknolojisinin gen düzenleme alanındaki potansiyeli nedir?
- Biyocoğrafya nedir?
- Ahtapotların Kanı Neden Mavi?