En basit ve hızlı şekilde pilav nasıl yapılır?
En Basit ve Hızlı Pilav Tarifi
Pilav yapmak için gereken malzemeler ve adımlar aşağıda sıralanmıştır.
Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Tuz (isteğe bağlı)
Yapılışı
- Pirinçleri yıkayın ve süzün.
- Bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin.
- Pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Su ve tuzu ekleyin, karıştırın.
- Pilavı kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
- Ateşten alıp 10 dakika demlenmeye bırakın.
Pilavınız servise hazır! Afiyet olsun.

Aynı kategoriden
- Gıda denetimlerinde hangi ihlaller tespit edildi?
- Yemek yaparken tuz kullanımını nasıl azaltabilirim?
- Artan yemekler nasıl değerlendirilir?
- Nasıl daha sağlıklı beslenebilirim?
- İdeal bir öğle yemeği nasıl olmalıdır?
- Yemek pişirirken hangi malzemeler buzdolabında saklanmalıdır?
- Yemek tariflerinde en sık kullanılan temel malzemeler nelerdir?
- Spor fizyolojisinde çalışma ve performans ilişkisi nasıldır?