En İyi Fırın Tavuğu Tarifi

En İyi Fırın Tavuğu Tarifi

Fırın tavuğu, hem pratik hem de leziz bir yemektir. İşte basit ve lezzetli bir tarif.

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk (yaklaşık 1.5 kg)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 limon (dilimlenmiş)
  • 2 soğan (dilimlenmiş)
  • 1-2 dal taze biberiye (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması

  1. Tavuğu iyice yıkayın ve kurulayın.
  2. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve sarımsak tozunu karıştırın.
  3. Tavuğun her tarafına karışımı iyice yedirin.
  4. Tavuğun içine limon dilimleri ve soğanları yerleştirin.
  5. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
  6. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 1 saat pişirin. Son 20 dakikada folyoyu kaldırın.

Servis Önerisi

Fırın tavuğunu, yanında patates püresi veya sebzelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

En İyi Fırın Tavuğu Tarifi

🐞

Hata bildir

Paylaş