Et Pişirirken Doğru Pişirme Sıcaklığı Kaç Olmalıdır?
Et Pişirirken Doğru Pişirme Sıcaklıkları
Etin doğru pişirme sıcaklığı, türüne ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterir. Aşağıda genel olarak önerilen sıcaklıkları bulabilirsiniz.Kırmızı Et
- Orta Az Pişmiş: 54-57°C
- Orta Pişmiş: 60-65°C
- İyi Pişmiş: 70°C ve üzeri
Beyaz Et (Tavuk, Hindi)
- Kesin Pişmiş: 74°C
Balık
- Kesin Pişmiş: 60°C

Aynı kategoriden
- En iyi sağlıklı atıştırmalık alternatifleri nelerdir?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar hangi pişirme teknikleriyle başlamalıdır?
- Düşük kalorili kek tarifleri nelerdir?
- En pratik ve hızlı hazırlanan yemek tarifleri nelerdir?
- En pratik ve lezzetli soğuk makarna salatası tarifi nedir?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin doğru kombinasyonu lezzeti artırır?
- Kolay ve Pratik Bir Şekilde Evde Makarna Sosu Nasıl Yapabilirim?
- Yemek kitaplarındaki tarifleri nasıl daha yaratıcı bir şekilde uygulayabilirim?