Fırında tavuk nasıl pişirilir?
Fırında Tavuk Pişirme Yöntemi
Fırında tavuk pişirmek istediğinizde dikkat etmeniz gereken bazı önemli adımlar vardır. Aşağıda adım adım anlatılmıştır.Malzemeler
- Tavuk (bütün veya parçalar halinde)
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı baharatlar (örneğin: kekik, pul biber, sarımsak tozu)
- Sebzeler (örneğin: patates, havuç, soğan)
Hazırlık Aşaması
- Tavuğu yıkayıp, kurulayın.
- Zeytinyağı, tuz ve baharatları bir kapta karıştırın.
- Tavuk üzerinde bu karışımı eşit şekilde sürün.
- İstenirse tavukla birlikte sebzeleri de ekleyin.
Pişirme Aşaması
- Fırını 200 dereceye önceden ısıtın.
- Tavuğu yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Yaklaşık 1-1.5 saat, tavuk iyice kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Aynı kategoriden
- Yemek pişirirken hangi malzemeler nasıl ve ne kadar süreyle haşlanmalı?
- Nasıl sağlıklı ve dengeli bir diyet programı oluşturabilirim?
- En lezzetli ve pratik sebze yemekleri hangileridir?
- Yemek tariflerinde zaman ve maliyet optimizasyonu icin en iyi uygulamalar nelerdir?
- Yemek pişirirken hangi temel malzemeleri kullanmalıyım?
- En pratik ve hızlı ev yemek tarifleri nelerdir?
- Yeni başlayanlar için mutfakta hangi temel malzemelerle başlamalı?
- Sağlıklı beslenme alışkanlıkları nasıl kalıcı hale getirilir?