Gluten nedir, kimler için sakıncalıdır?
Gluten Nedir?
Gluten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Ekmek ve makarna gibi unlu mamullerin dokusunu sağlamada önemli bir rol oynar.Kimler İçin Sakıncalıdır?
Gluten, özellikle şu gruptaki bireyler için zararlı olabilir:- Çölyak hastaları: Bu hastalık, bağışıklık sisteminin glutene karşı aşırı tepki vermesiyle sonuçlanır. Bağırsaklarda hasar meydana gelir.
- Gluten hassasiyeti olanlar: Çölyak hastalığı olmayan ancak glutene karşı yanıt veren bireylerdir.
- Buğday alerjisi olanlar: Bu grup, buğdaya karşı alerjik reaksiyon gösteren kişileri kapsar.

Aynı kategoriden
- Nasıl sağlıklı ve dengeli yemek seçebilirim?
- Sporcular için performansı en üst seviyede tutacak beslenme stratejileri nelerdir?
- Sporcuların performansını optimize etmek için hangi antrenman ve beslenme yöntemleri uygulanır?
- Fizik alanında momentum nedir?
- Sporcuların beslenme programları nasıl belirlenir ve optimize edilir?
- Sıvıların basınç altında şekil değiştirme süreci nasıl gerçekleşir?
- En sağlıklı beslenme programı nedir?
- Günlük beslenmede dikkat edilmesi gereken temel besin grupları nelerdir?