İyi bir pesto sosu nasıl yapılır?
İyi Bir Pesto Sosu Yapımı
Pesto sosu, özellikle makarna ve salatalarda kullanılan, lezzetli bir İtalyan sosudur. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif.Malzemeler
- 2 su bardağı taze fesleğen
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/3 su bardağı çam fıstığı
- 1/2 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
- 2 diş sarımsak
- Tuz, isteğe bağlı
Yapılışı
- Fesleğen yapraklarını iyice yıkayın ve kurulayın.
- Sarımsakları soyun ve doğrayın.
- Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna koyun.
- Pül pül olana kadar karıştırın ve yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin.
- Kıvamı istediğiniz gibi ayarlayın, gerekirse biraz daha zeytinyağı ekleyin.
- Karışımı bir kaba aktarın ve üzerini kapatın.

Aynı kategoriden
- Nasıl daha sağlıklı yemek seçebilirim?
- Yemek pişirirken malzemeler hangi yöntemlerle bir araya getirilmelidir?
- Yemek kitaplarından seçilen tariflerin doğru pişirme süresini nasıl ayarlayabilirim?
- Ihlamur Bitkisi
- Yemek pişirmeye başlarken nelere dikkat etmeliyim?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerle nasıl daha lezzetli ve sağlıklı yemekler yapılabilir?
- Sağlıklı beslenme için hangi sık pişirme yöntemleri tercih edilmeli?
- Yemek pişirme sırasında sık yapılan hatalar nelerdir?