Mantar soslu tavuk tarifi

Mantar Soslu Tavuk Tarifi

Mantar soslu tavuk, lezzetli ve pratik bir yemektir. İşte gerekli malzemeler ve tarif.

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 200 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuza ve karabiber
  • İsteğe bağlı baharatlar (kekik, pul biber)

Hazırlık Aşaması

  1. Tavuğu küp küp doğrayın ve tuz ile karabiberle ovun.
  2. Soğanı ince doğrayın, sarımsakları ezin.
  3. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve soğan ile sarımsağı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  4. Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Tavukları ilave edin ve her tarafı altın rengi alana kadar pişirin.
  6. Sütü ekleyin, karıştırın ve 5-10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Servis Önerisi

Mantar soslu tavuk, pilav veya makarna ile servis edilebilir. Üzerine maydanoz serpiştirerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Mantar soslu tavuk tarifi

🐞

Hata bildir

Paylaş