Nohutlu pilav tarifi hakkında temel bilgiler nelerdir?
Nohutlu Pilav Tarifi Temel Bilgiler
Nohutlu pilav, hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Ana malzemeleri nohut ve pirinçtir. Genellikle ana yemek yanında sunulur.Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 su bardağı su veya et suyu
- 1 adet soğan (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- Tuza göre
Hazırlık Aşaması
- Pirinçleri 30 dakika kadar suda bekletin.
- Soğanı doğrayarak yağı ile birlikte kavurun.
- Haşlanmış nohutu ekleyin ve kısa bir süre kavurun.
- Pirinçleri ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Suyu ekleyip tuzunu atın, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Servis
Nohutlu pilav, genellikle yanında yoğurt ile sıcak servis edilir. Dilerseniz üzerine tereyağı gezdirebilirsiniz.
Aynı kategoriden
- En Kolay ve Hızlı Spagetti Tarifi
- En basit tatlı tarifi nedir?
- Nasıl lezzetli bir pasta yapabilirim?
- Futbolcularda sakatlanma riskini azaltmak için en etkili antrenman yöntemleri nelerdir?
- Yemek kitaplarını kullanarak nasıl temel pişirme tekniklerini öğrenebilirim?
- Nasıl sağlıklı beslenirim?
- En pratik ve hızlı pilav tarifi nedir?
- Hatmi Bitkisi Nedir?