Nohutlu pilav tarifi nedir?
Nohutlu Pilav Tarifi
Nohutlu pilav, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. İşte tarifi:Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 su bardağı tavuk veya sebze suyu
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- Tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı limon suyu (isteğe bağlı)
Hazırlık Aşaması
- Pirinçleri 30 dakika kadar ıslatıp süzün.
- Soğanı küçük doğrayın ve yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Haşlanmış nohudu ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
- Pirinçleri ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
- Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin, ardından tavuk/ sebze suyunu ilave edin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra demlenmesi için 10 dakika bekletin.
Servis Önerisi
Nohutlu pilavı sıcak olarak, üzerine taze dereotu serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Aynı kategoriden
- Futbolcuların performansını analiz etmek için hangi istatistikler önemlidir?
- Yemek pişirirken malzemeleri nasıl doğru ölçmeliyim?
- Sağlıklı yemek pişirmeye yeni başlayanlar için en önemli malzemeler nelerdir?
- Çikolata nasıl yapılır?
- En basit ve hızlı şekilde günlük yemek tariflerini nereden bulabilirim?
- Mutfakta hangi malzemelerin kullanımı temel yemek tariflerinde önemlidir?
- Evde Pizza Yapmanın En Pratik ve Hızlı Püf Noktaları Nelerdir?
- Yemek yaparken en sık yapılan hatalar nelerdir?