Nohutlu pilav tarifi nedir?

Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu pilav, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. İşte tarifi:

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 su bardağı tavuk veya sebze suyu
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı limon suyu (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması

  1. Pirinçleri 30 dakika kadar ıslatıp süzün.
  2. Soğanı küçük doğrayın ve yağda pembeleşene kadar kavurun.
  3. Haşlanmış nohudu ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
  4. Pirinçleri ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
  5. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin, ardından tavuk/ sebze suyunu ilave edin.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Ocaktan aldıktan sonra demlenmesi için 10 dakika bekletin.

Servis Önerisi

Nohutlu pilavı sıcak olarak, üzerine taze dereotu serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Nohutlu pilav tarifi nedir?

🐞

Hata bildir

Paylaş