Patlıcan

Patlıcan Hakkında

Patlıcan, solanum familiaasına ait bir sebzedir ve dünya genelinde yaygın olarak tüketilmektedir. Özellikle Akdeniz mutfağında önemli bir yere sahiptir.

Besin Değerleri

  • Düşük kalorili bir sebzedir.
  • Yüksek lif içeriğine sahiptir.
  • A, C ve K vitaminlerini barındırır.
  • Antioksidan özellikleri ile bilinen nasunin içerir.

Yararlı Özellikleri

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kardiyovasküler sağlığı destekler.
  • Sindirim sistemine yardımcı olur.

Hazırlama Yöntemleri

  • Kızartma
  • Izgara
  • Püre
  • Dolma
Patlıcan, zengin lezzeti ve besleyici değerleri ile sağlıklı bir besin kaynağıdır.


🐞

Hata bildir

Paylaş