Patlıcan
Patlıcan Hakkında
Patlıcan, solanum familiaasına ait bir sebzedir ve dünya genelinde yaygın olarak tüketilmektedir. Özellikle Akdeniz mutfağında önemli bir yere sahiptir.Besin Değerleri
- Düşük kalorili bir sebzedir.
- Yüksek lif içeriğine sahiptir.
- A, C ve K vitaminlerini barındırır.
- Antioksidan özellikleri ile bilinen nasunin içerir.
Yararlı Özellikleri
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kardiyovasküler sağlığı destekler.
- Sindirim sistemine yardımcı olur.
Hazırlama Yöntemleri
- Kızartma
- Izgara
- Püre
- Dolma
Aynı kategoriden
- Boğanotu
- Tohumlama mevsimi ne zaman başlar ve hangi bitkiler için en uygun zamandır?
- Tohum ekimi için en uygun mevsim hangisidir?
- Meyve ağaçlarının gübreleme zamanı nedir?
- Ağaç Kavunu
- Tarım alanında kullanılan en etkili gübre türleri nelerdir?
- Meyve ve sebzeleri doğru şekilde saklamak için hangi yöntemleri kullanabilirim?
- Tarım alanında kullanılan en etkili gübre çeşitleri nelerdir?