Sebze Nedir ?
Sebze Nedir?
Sebze, genellikle bitkilerin yenilebilir kısımlarını ifade eden bir terimdir. Gıda olarak tüketilen sebzeler, hem tat hem de besin değeri açısından önemlidir.Sebzelerin Özellikleri
- Bitkisel kökenlidirler.
- Genellikle düşük kalorili ve yüksek lif içerirler.
- Vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengindirler.
Sebzelerin Kullanım Alanları
- Salatalarda, yemeklerde, çorbalarda ve garnitürlerde kullanılır.
- Ham haliyle ya da pişirilerek tüketilebilir.

Aynı kategoriden
- Bitki hastalıklarını nasıl tanıyabilirim ve nasıl önleyebilirim?
- Çim Nedir?
- Viski Nedir?
- Üzüm bağcılığı nasıl yapılır?
- Gübre çeşitleri nelerdir ve hangi durumlarda kullanılmalıdır?
- Tohumlar hangi koşullarda çimlenir?
- Tarım alanında hangi bitkilerin bir arada yetiştirilmesi daha verimli olabilir?
- Domates yetiştirirken kullanılan en etkili gübre hangisidir?