Sebze ve meyveler nasıl yıkanmalı?
Sebze ve Meyvelerin Yıkanması
Sebze ve meyveleri yıkamak, tazeliğini korumak ve zararlı maddelerden arındırmak için önemlidir. Aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Genel Yıkama Adımları
- Temiz su kullanın: Yıkanacak sebze ve meyveleri soğuk su altında yıkayın.
- Fırçalayın: Sert kabuklu sebzeleri (patates, havuç gibi) bir fırça ile ovun.
- Soğuk su ile durulayın: Yıkama işlemi sonrası sebze ve meyveleri tekrar soğuk suyla durulayın.
Özel Durumlar
- Yeşil yapraklı sebzeler: Yaprakları tek tek ayırarak veya bütün halde suyun altında yıkayın.
- Meyveler: Pürüzsüz yüzeyli olanları derin bir kapta su ile yıkayın.
- Asitli su: İsteğe bağlı olarak, suya az miktar sirke veya limon suyu ekleyebilirsiniz.