Tarım alanında hangi mevsimde hangi ürünler ekilmelidir?

Tarımda Ürün Ekim Zamanları

Tarımda mevsimlere göre ekilecek ürünler, iklim ve toprak özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak Türkiye'de tarım yapılan mevsimler şu şekildedir:

Bahar Mevsimi (Mart - Mayıs)

  • Pirinc
  • Domates
  • Salatalık
  • Patates
  • Bezelye

Yaz Mevsimi (Haziran - Ağustos)

  • Bağ (üzüm)
  • Çilek
  • Karpuziçi
  • Biber

Sonbahar Mevsimi (Eylül - Kasım)

  • Buğday
  • Arpa
  • Yulaf
  • Pancar

Kış Mevsimi (Aralık - Şubat)

  • Soğan
  • Sarımsak
  • Karnabahar
  • Brokoli
Her ürünün ekim ve hasat zamanı, yerel iklim koşullarına göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle, yerel tarım uzmanlarından veya ziraat mühendislerinden bilgi almak faydalı olacaktır.

Tarım alanında hangi mevsimde hangi ürünler ekilmelidir?

🐞

Hata bildir

Paylaş