Tarım alanında hangi mevsimde hangi ürünlerin ekimi yapılmalıdır?

Tarımda Mevsimsel Ürün Ekim Zamanları

Tarımda ürünlerin ekim zamanı, iklim koşullarına ve ürün türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. İşte ana mevsimlerde ekimi yapılan bazı temel ürünler:

İlkbahar (Mart - Mayıs)

  • Buğday
  • Arpa
  • Mısır
  • Şeker Pancarı
  • Mercimek

Yaz (Haziran - Ağustos)

  • Domates
  • Salatalık
  • Patlıcan
  • Bezelye

Sonbahar (Eylül - Kasım)

  • Karnabahar
  • Lahana
  • Brokoli
  • Havuç
  • Sarımsak

Kış (Aralık - Şubat)

  • Kış Buğdayı
  • Kara Lahana
  • Ispanak
  • Marul

Ürünlerin ekim zamanları, yerel iklim koşullarına göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, yerel tarım uzmanlarından bilgi almak faydalı olacaktır.


Tarım alanında hangi mevsimde hangi ürünlerin ekimi yapılmalıdır?

🐞

Hata bildir

Paylaş