Tatlı Yaparken Sıklıkla Kullanılan Terimler Nelerdir?
Tatlı Yaparken Sıklıkla Kullanılan Terimler
Tatlı yaparken karşılaşılan bazı önemli terimler şunlardır:- Ölçü: Tariflerde kullanılan malzeme miktarını belirtir.
- İncelik: Hamurun veya malzemenin kalınlığını ifade eder.
- Çırpma: Malzemelerin hava almasını sağlamak için hızlıca karıştırılmasıdır.
- Pişirme: Tatlının malzemelerinin ısıda olgunlaşması sürecidir.
- Soğutma: Pişirilen tatlının sıcaklığının düşürülmesi işlemi.
- Süzme: Katı parçacıkların sıvıdan ayrılmasıdır.
- Harmanlama: Farklı malzemelerin birbirine eşit şekilde karıştırılmasıdır.
- Yumuşatma: Katı malzemelerin yumuşatılması için uygulanan işlem.
- Katmanlama: Farklı tatlı katmanlarını bir araya getirerek yapılan yapılandırmadır.
- Soslama: Tatlının üzerine sos eklenmesi işlemidir.

Aynı kategoriden
- Nasıl daha sağlıklı yemek seçebilirim?
- Tariflerde kullanılan yemek terimlerini nasıl öğrenebilirim?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar için en pratik tarif kitapları hangileri?
- Kadıntuzluğu Bitkisi
- Nefis ve pratik yemek tarifleri var mı?
- Ankara’da lezzetli ve uygun fiyatlı restoran önerileriniz var mı?
- En iyi performansı elde etmek için spor salonunda hangi saatlerde antrenman yapılmalıdır?
- Evde sağlıklı atıştırmalıklar nasıl hazırlanabilir?