Tavuklu Pilav Tarifi
Tavuklu Pilav Tarifi
Tavuklu pilav, pratik ve lezzetli bir yemektir. Aşağıda tarifi bulabilirsiniz.Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet tavuk (1-1.5 kg)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı tavuk suyu (veya su)
- Tuz
- Karabiber
Hazırlık Aşamaları
- Pirinçleri yıkayıp 30 dakika kadar suda bekletin.
- Tavuğu haşlayın ve suyu ayrılacak şekilde çıkarın.
- Soğanı doğrayıp tereyağında kavurun.
- Haşlanmış tavuk etlerini ekleyin ve biraz kavurun.
- Ardından pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Tavuk suyu (veya su) ve tuzu ekleyin, karıştırın.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Servis Önerisi
Tavuklu pilavı sıcak olarak servis edin. Yanında turşu veya salata ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Aynı kategoriden
- Yemeklerde en iyi umami tatlarını ortaya çıkarmak icin hangi pişirme teknikleri ve malzeme kombinasyonları kullanilabilir?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin nelere dönüştüğünü nasıl öğrenebilirim?
- Fırında tavuk yemeği tarifi nedir?
- Restoran menüsü nasıl hazırlanır?
- Yemek pişirirken hangi temel teknikleri kullanmalıyım?
- Pişirme esnasında hangi baharatlar tercih edilmelidir?
- Sporcular için kas yapımını en etkili şekilde destekleyen besinler hangileridir?
- Fitness egzersiz rutinimde ağırlık kaldırırken doğru nefes tekniği nedir?