Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu pilav, pratik ve lezzetli bir yemektir. Aşağıda tarifi bulabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet tavuk (1-1.5 kg)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı tavuk suyu (veya su)
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlık Aşamaları

  1. Pirinçleri yıkayıp 30 dakika kadar suda bekletin.
  2. Tavuğu haşlayın ve suyu ayrılacak şekilde çıkarın.
  3. Soğanı doğrayıp tereyağında kavurun.
  4. Haşlanmış tavuk etlerini ekleyin ve biraz kavurun.
  5. Ardından pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  6. Tavuk suyu (veya su) ve tuzu ekleyin, karıştırın.
  7. Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Tavuklu pilavı sıcak olarak servis edin. Yanında turşu veya salata ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Tavuklu Pilav Tarifi

🐞

Hata bildir

Paylaş