Uzun Ömürlü (Uht) Süt Nedir?
Uzun Ömürlü (UHT) Süt Nedir?
UHT süt, "Ultra High Temperature" yani "Ultra Yüksek Sıcaklık" işleminden geçirilmiş süttür. Bu işlem, sütün içerisindeki bakterileri yok ederek, sütü uzun süre bozulmadan saklamayı sağlar.UHT Sütün Özellikleri
- Pastörizasyon Süreci: Süt, 135-150 °C arasında 2-5 saniye ısıtılır.
- Uzun Raf Ömrü: İyi koşullarda ambalajlandığında, birkaç ay bozulmadan saklanabilir.
- Alerjen İçermez: Bakteri ve patojenlerden arındırıldığı için daha güvenlidir.
Avantajları
- Uzun süre dayanması, depolama kolaylığı sağlar.
- Besin değerleri korunur.
- Soğutma gerektirmeden taşınabilir.

Aynı kategoriden
- Yemek hazırlarken hangi malzemeler birbiriyle daha iyi uyum sağlar?
- Yemek kitaplarındaki tariflerden hangileri başlangıç seviyesine uygun ve kolay uygulanabilir?
- Yemek pişirmeye başlarken nelere dikkat etmeliyim?
- Yağsız yemek pişirmenin püf noktaları nelerdir?
- Evde yoğurt yapmanın püf noktaları nelerdir?
- En iyi ev yemekleri tarifleri nereden bulunabilir?
- Yemek pişirirken tereyağı ve margarin arasındaki fark nedir?
- Yemeklerde hangi malzemelerin bir arada kullanılması lezzeti arttırabilir?