Yemek Borusu Nedir?
Yemek Borusu Nedir?
Yemek borusu, ağız ile mide arasında bulunan, yiyeceklerin iletimini sağlayan kaslı bir tüptür. İnsan vücudundaki sindirim sisteminin önemli bir parçasıdır.Yapısı ve Özellikleri
- Uzunluk: Ortalama 25 cm uzunluğundadır.
- Kas Yapısı: Dışında kas dokusu bulunur; bu sayede yiyecekleri mideye doğru itmek için peristaltik hareket yapar.
- Açılış: Üst kısmı farinks ile, alt kısmı mide ile birleşir.
Görevleri
- Yiyecek Taşınması: Yemek borusu, yiyeceklerin ağızdan mideye ulaşmasını sağlar.
- Koruma: Yutma sırasında hava yolunu kapatır ve yiyeceklerin akciğerlere girmesini önler.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Kırmızı reçeteli ilaç ne demektir?
- Kaslarımıza neden kramp girer?
- Kronik hastalıkların tedavi süreçleri nelerdir?
- Tıp alanında en sık görülen grip belirtileri nelerdir?
- Engelli sağlık raporu için başvuru nasıl yapılır?
- Grip aşısı ile COVID-19 aşısı aynı anda yapılabilir mi?
- Sağlık alanında grip aşısı hakkında bilgi alabilir miyim?
- Tıp alanında kanser tedavisi hakkında temel bilgiler nelerdir?
- Tıp alanında kullanılan en yaygın görüntüleme yöntemi nedir?
- COVID-19 aşısı hakkında güncel bilgi nedir?
- En iyi performans için sporcu beslenmesinde hangi besinlerin tüketilmesi önerilir?
- COVID-19 aşısı kimlere zorunlu hale getirilmelidir?
- İlaçların son kullanma tarihini aştığında ne gibi riskler oluşabilir?
- Esnemek
- Covid-19 aşısı ne zaman ve nasıl alınmalıdır?
- Kanser nedir ve nasıl tedavi edilir?
- Koruyucu aşılar ne sıklıkta yenilenmeli?
- Sezaryan Nedir?
- Kan basıncı yüksekliği hangi sağlık sorunlarına yol açabilir?
- COVID-19 aşısı yapılmasına rağmen hastalığı kapabilir miyim?