Yemek pişirme süreçlerinde sıkça kullanılan terimler nelerdir?
Yemek Pişirme Süreçlerinde Kullanılan Terimler
Yemek pişirme süreçlerinde sıkça karşılaşabileceğiniz bazı terimler şunlardır:- Sote: Malzemelerin az yağ ile kavrulması.
- Haşlama: Malzemelerin su veya sıvı içinde pişirilmesi.
- Izgara: Yüksek ısıda doğrudan ateşte pişirme yöntemi.
- Buharda Pişirme: Malzemelerin buhar ile pişirilmesi, besin değerini korur.
- Kızartma: Yüksek yağda pişirme, genellikle dış yüzeyin çıtır olduğu yiyecekler için tercih edilir.
- Püree: Malzemelerin ezilerek püre haline getirilmesi.
- Marinasyon: Malzemelerin sos içinde dinlendirilmesi, tatlarının iyileşmesi için.
- Font: Yemeğin içine sıvı ekleyerek kaynatma.
- Fırınlama: Malzemelerin fırında pişirilmesi, genellikle sabit sıcaklıkta.
- Steamer: Özel bir alet ile buharla pişirme işlemi.

Aynı kategoriden
- Mutfakta temel olarak hangi ekipmanlar gereklidir?
- Pratik bir şekilde sağlıklı yemek yapmanın ipuçları nelerdir?
- Mutfakta hangi malzemelerle sağlıklı bir kahvaltı yapabilirim?
- Yemek yaparken kullanılan yağ miktarı nasıl kontrol edilmeli?
- Yemeklerde fermente ürünlerin saklama ve kullanımında en iyi yöntemler nelerdir?
- Sağlıklı yemek tarifleri nasıl oluşturulur?
- En pratik ve hızlı bir pasta tarifi paylaşabilir misiniz?
- Yemek tarifleri paylaşım platformları hangi amaçlarla kullanılır?