Adaçayı ve melisa çayı nasıl hazırlanır?
Adaçayı Hazırlama
Adaçayı, sakinleştirici özellikleri ile bilinen bir bitkidir. Hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Bir tatlı kaşığı adaçayı yaprağını bir fincan su içerisine koyun.
- Su kaynatın ve kaynadıktan sonra adaçayı üzerine dökün.
- Fincanı kapatın ve 10 dakika demlemeye bırakın.
- Demleme süresi sonunda süzerek içebilirsiniz.
Melisa Çayı Hazırlama
Melisa çayı, rahatlatıcı etkisi ile tercih edilen bir içecektir. Hazırlığı ise oldukça basittir:
- Bir tatlı kaşığı melisa yaprağını bir fincan suya ekleyin.
- Kaynamış suyu melisa yapraklarının üzerine dökün.
- Tüm malzemeyi karıştırın ve 10 dakika bekletin.
- Çayı süzerek taze bir şekilde içebilirsiniz.
Her iki çayın da isteğe bağlı olarak bal veya limon eklenerek tatlandırılması mümkündür.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Atlas çiçeği
- Gün uzunluğu (fotoperiyot) çiçeklenmeyi nasıl etkiler?
- Kapalı teraryum nasıl kurulur ve bakım programı nasıldır?
- Külleme hastalığı nedir, nasıl tedavi edilir?
- Fototropizm, gravitropizm ve nasti hareketleri nedir?
- Işık şiddeti fotosentezi nasıl etkiler?
- İstilacı bitkiler nasıl tanınır ve kontrol edilir?
- Fesleğen saksıda nasıl yetiştirilir?
- Güneş–gölge ihtiyacı nasıl anlaşılır?
- Çiriş Nedir?
- Yaprak biti ile doğal ve kimyasal mücadele nasıl yapılır?
- Alev Ağacı
- Orkide bakımına giriş: ışık, sulama ve saksı ortamı
- Andız Bitkisi
- Toprak pH değeri bitki besin alımını nasıl etkiler?
- Klorofil, karotenoid ve antosiyanin pigmentleri ne işe yarar?
- Ksilem ve floem dokularının görevleri nelerdir?
- Şifalı bitki nedir ve nasıl tanımlanır?
- Dalya Çiçeği
- Abdülleziz Otu