Börülce nedir?
Börülce Nedir?
Börülce, genellikle Akdeniz iklimine özgü bir baklagil türüdür. Özellikle sofralarda yeşil olarak tüketilen börülce, lezzeti ve besin değeri ile bilinir.Özellikleri
- Tahıl Grubu: Baklagil familyasındadır.
- Besin Değeri: Protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengindir.
- Tüketim Biçimleri: Haşlanarak, salatalarda, yemeklerde veya zeytinyağlı olarak kullanılabilir.
Yetiştirildiği Yerler
Börülce, özellikle Türkiye, Yunanistan, İtalya ve Fransa gibi ülkelerde yaygın olarak yetiştirilir.Sağlık Faydaları
- Bağırsak sağlığını destekler.
- Kilo kontrolüne yardımcı olur.
- Kalp sağlığını olumlu etkiler.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- İndirgenme Ve Yükseltgenme Nedir?
- Sürdürülebilir tarım nedir?
- Sarımsak
- Tarım ve bahçecilikte toprak pH değeri neden önemlidir?
- Meyve yetiştiriciliği için en uygun mevsimler hangileridir?
- Meyve ağaçları nasıl doğru budanır?
- Hidroponikte EC ve pH takibi nasıl yapılır, hedef aralıklar
- Mandalina nasıl yetiştirilir?
- Eterler Nedir?
- Tarım arazileri nasıl sınıflandırılır?
- En basit pizza tarifi nedir ve hangi malzemelerle yapılır?
- Toprak pH değeri neden önemlidir?
- Organik tarım nedir ve nasıl yapılır?
- Sığırdili Bitkisi
- Tomurcukları nasıl kesinleştirebilirim?
- Biber ve patlıcanda trips ve beyazsinek kontrolü
- Süt verimini artırmak için hangi yöntemler uygulanır?
- Tarımda En Çok Tercih Edilen Sulama Yöntemleri
- Meyve ağaçları hangi mevsimlerde dikilir?
- Tarım ve bahçecilikte sulama sistemi kurulumu nasıl yapılır?