Çay demleme: su sıcaklığı ve demleme süresi nasıl olmalı?

Çay Demleme: Su Sıcaklığı ve Demleme Süresi

Çay demlemenin en önemli unsurlarından biri, doğru su sıcaklığı ve demleme süresidir. Bu iki faktör, çayın lezzetini ve aromasını doğrudan etkiler.

Su Sıcaklığı

  • Yeşil Çay: 70-80 °C
  • Siyaht Çay: 90-100 °C
  • Oolong Çay: 80-90 °C
  • Bitki Çayları: 90-100 °C

Demleme Süresi

  • Yeşil Çay: 1-3 dakika
  • Siyah Çay: 3-5 dakika
  • Oolong Çay: 3-7 dakika
  • Bitki Çayları: 5-10 dakika

Bu kurallara uyarak, çayınızın en iyi lezzetini alabilirsiniz. Her çayın kendine has özellikleri olduğu için deneme yaparak en iyi sonucu bulmanızda fayda var.


Cevap yazmak için lütfen .

Çay demleme: su sıcaklığı ve demleme süresi nasıl olmalı?

🐞

Hata bildir

Paylaş