Profiterol tarifi nasıldır?

Profiterol Tarifi

Profiterol, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. İşte evde yapabileceğiniz kolay bir tarif:

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı margarin veya tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kreması İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema (isteğe bağlı)

Çikolata Sosu İçin

  • 100 gr bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı krema

Yapılışı

1. Hamurun Hazırlanması: Su ve margarini tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alarak yumurtaları teker teker ekleyin ve iyice çırpın.

2. Pişirme: Elde edilen hamuru yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla kaşıkla dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.

3. Kremanın Hazırlanması: Tüm krema malzemelerini tencereye alarak kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.

4. Çikolata Sosu: Çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritin.

5. Montaj: Pişen profiterol hamurlarını ortadan ikiye kesin. İçine kremayı doldurun. Üzerine çikolata sosunu dökün ve servis edin.

Afiyet olsun!

Cevap yazmak için lütfen .

Profiterol tarifi nasıldır?

🐞

Hata bildir

Paylaş