Tantuni nasıl yapılır?

Tantuni Tarifi

Tantuni, özellikle Mersin\'e özgü bir sokak yemeğidir. İşte evde tantuni hazırlamak için gereken malzemeler ve hazırlık aşamaları.

Malzemeler

  • 300 gram dana eti (yağsız veya az yağlı)
  • 1 adet lavaş
  • 1 eski soğan
  • 1 adet domates
  • Yeşil biber (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Hazırlık Aşaması

  1. Etleri ince ince doğrayın.
  2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış etleri ekleyin.
  3. Etler pişene kadar kavurun ve üzerine tuz ile karabiber ilave edin.
  4. Soğanı ince ince doğrayarak etlere ekleyin ve birlikte biraz daha pişirin.
  5. Domatesleri ve yeşil biberleri de ekleyerek kısa bir süre daha pişirin.
  6. Lavaşın içine hazırladığınız harcı koyup sarın.
Tantuniniz hazır! Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Cevap yazmak için lütfen .

Tantuni nasıl yapılır?

🐞

Hata bildir

Paylaş