Tantuni nasıl yapılır?
Tantuni Tarifi
Tantuni, özellikle Mersin\'e özgü bir sokak yemeğidir. İşte evde tantuni hazırlamak için gereken malzemeler ve hazırlık aşamaları.Malzemeler
- 300 gram dana eti (yağsız veya az yağlı)
- 1 adet lavaş
- 1 eski soğan
- 1 adet domates
- Yeşil biber (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Hazırlık Aşaması
- Etleri ince ince doğrayın.
- Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış etleri ekleyin.
- Etler pişene kadar kavurun ve üzerine tuz ile karabiber ilave edin.
- Soğanı ince ince doğrayarak etlere ekleyin ve birlikte biraz daha pişirin.
- Domatesleri ve yeşil biberleri de ekleyerek kısa bir süre daha pişirin.
- Lavaşın içine hazırladığınız harcı koyup sarın.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Yemek pişirirken sıvı yağ mı katı yağ mı tercih etmeliyim?
- En pratik ve lezzetli yemek tarifleri hangileridir?
- En klasik İtalyan yemekleri hangileridir?
- En pratik ve lezzetli salata tarifleri nelerdir?
- Ekmek hamuru nasıl yoğrulur? Glüten geliştirme teknikleri
- Hatmi Bitkisi Nedir?
- Karidesli makarna tarifi
- Yemek tariflerinde sous vide yöntemiyle et pişirme süreleri ve sıcaklıklarının optimize edilmesi nasıl sağlanabilir?
- Yemek pişirirken etin pişme derecesini nasıl kontrol edebilirim?
- Tatlı yaparken şeker yerine alternatif tatlandırıcılar kullanabilir miyim?
- Pişirme esnasında hangi yağlar sağlık açısından en uygun seçimdir?
- Fesleğen (Ocimum Basilicum) Bitkisi
- Nohutlu pilav tarifi hakkında temel bilgiler nelerdir?
- Sporcu beslenmesinde önemli faktörler nelerdir?
- En basit tatlı tarifi nedir?
- Yemek yaparken hangi temel hatalardan kaçınmalıyım?
- En pratik ve hızlı bir pasta tarifi paylaşabilir misiniz?
- Yemek yaparken kullanılan malzemelerin saklanma süresi nedir?
- Çikolata Nedir?
- Yemek pişirirken hangi pişirme yağını kullanmalıyım?