Tarım alanında hangi dönemde hangi ürünler ekilmelidir?
Tarım Alanında Ürün Ekinme Dönemleri
Tarımda ürün ekimi, iklim şartlarına, toprak yapısına ve ürün türüne göre değişiklik gösterir. Genel olarak, Türkiye\'deki tarım takvimi aşağıdaki gibidir:Bahar Dönemi (Mart-Nisan)
- Baharatlar: Maydanoz, dereotu
- Tohumlu Sebzeler: Domates, biber, patlıcan
- Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, marul
Yaz Dönemi (Mayıs-Haziran)
- Tahıllar: Mısır, pirinç
- Baklagiller: Fasulye, nohut
Sonbahar Dönemi (Eylül-Ekim)
- Kışlık Sebzeler: Kereviz, havuç
- Tahıllar: Buğday, arpa
Kış Dönemi (Kasım-Şubat)
- Kışlık Tarım: Kış aylarında tohum ekimi sınırlıdır, fakat seralarda sebze yetiştirilebilmektedir.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Domates yetiştiriciliğinde sulama nasıl ayarlanmalı?
- Patatesi torbada yetiştirme yöntemi ve hasat tüyoları
- Toprağın pH değeri bitkilerin büyümesini nasıl etkiler?
- Tohumların Doğru Şekilde Saklanması Nasıl Sağlanır?
- Azot, fosfor, potasyum (NPK) dengesini nasıl kurarım?
- Domates yetiştirmeye yeni başlayanlar için en önemli ipuçları nelerdir?
- Bahçede karıncalarla nasıl baş edilir?
- Narenciye saksıda yetişir mi? Toprak ve gübre önerileri
- Evde pH ve EC ölçer kullanımı için ipuçları
- Kokopit, perlit ve vermikülit farkları ve kullanım alanları
- Toprak analizi raporlarında yer alan pH değerleri neden önemlidir?
- Killi toprak nasıl ıslah edilir?
- Toprağın verimliliğini artırmak için hangi gübreleri kullanmalıyız?
- Doğru zaman ve şekilde bahçe sulama nasıl yapılır?
- Saksı değiştirme ne sıklıkla yapılmalı?
- Domates yetiştiriciliği için en uygun toprak koşulları nelerdir?
- Hobi bahçesi nedir ve nasıl kurulur?
- Yavaş salınımlı gübre ile sıvı gübre farkları nelerdir?
- Bitki yetiştirme için en uygun toprak türleri nelerdir?
- Ev bitkileri neden yaprak döker?