Tarım alanında hangi mevsimde hangi ürünler ekilmelidir?
Tarımda Ürün Ekim Zamanları
Tarımda mevsimlere göre ekilecek ürünler, iklim ve toprak özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak Türkiye'de tarım yapılan mevsimler şu şekildedir:Bahar Mevsimi (Mart - Mayıs)
- Pirinc
- Domates
- Salatalık
- Patates
- Bezelye
Yaz Mevsimi (Haziran - Ağustos)
- Bağ (üzüm)
- Çilek
- Karpuziçi
- Biber
Sonbahar Mevsimi (Eylül - Kasım)
- Buğday
- Arpa
- Yulaf
- Pancar
Kış Mevsimi (Aralık - Şubat)
- Soğan
- Sarımsak
- Karnabahar
- Brokoli
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Tohumlama zamanı nedir?
- Sukulentler nasıl çoğaltılır?
- Ayı üzümü bitkisi
- Şekerkamışı Nedir?
- Yemek pişirme süreçleri hakkında temel bilgiler nelerdir?
- Toprak içinde bitki yetiştirmek için hangi temel adımları takip etmeliyim?
- Hobi bahçelerinde ekim–dikim takvimi nasıl hazırlanır?
- Eşdeğer Ağırlık (Eşdeğer Gram) Nedir?
- Meyve yetiştirme sürecinde sulama miktarı nasıl belirlenir?
- Domates yetiştirirken sık yapılan hatalar nelerdir?
- Bitki yetiştirmek için en uygun mevsim hangisidir?
- Domates bitkisinin en sık görülen zararlıları nelerdir?
- Domates fidelerini saksıda mı bahçede mi yetiştirmeliyim?
- Fosfor Pentaoksit
- Viski Nedir?
- Tarım alanında verimliliği artırmak için hangi tür gübreler kullanılabilir?
- Sera Tarımında Hangi Bitkiler Yetiştirilebilir?
- Hidrojen Peroksit
- Domatesler için en iyi sulama zamanı nedir?
- Malçlama (mulching) ne sağlar? Siyah–şeffaf–organik malç farkları