Tencerede pilav nasıl yapılır?
Tencerede Pilav Nasıl Yapılır?
Tencerede pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı adımlar ve malzemeler bulunmaktadır. İşte basit bir tarif:
Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Pirinçleri soğuk su ile birkaç defa yıkayın ve süzün.
- Tencereye yağı koyun ve ısıtın.
- Isınan yağa pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kavurun.
- Suyunu ve tuzunu ekleyin, karıştırın.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
Artık pilav servise hazır. Afiyet olsun!
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Mantı nasıl yapılır?
- Sağlıklı yemek tarifleri nasıl oluşturulur?
- Tatlı yaparken süt ve krema arasındaki fark nedir?
- En pratik ve hızlı akşam yemeği tarifleri nelerdir?
- Yemek yaparken hangi malzemeler oda sıcaklığında saklanabilir mi?
- Sokak lezzetleri nelerdir?
- Bayram yemekleri nelerdir?
- Çay Nedir?
- Neden soğan doğramak ağlatıyor?
- Yemek pişirirken hangi yağı ne zaman kullanmalıyım?
- Laktozsuz tariflerde süt yerine ne kullanabilirim?
- En basit yemek tarifi nedir?
- Yemek kitaplarından tariflerin hangileri acemi şefler için daha uygun?
- Yemek pişirirken tereyağı yerine sadece zeytinyağı kullanabilir miyim?
- Yemek pişirirken sıvı yağ kullanmak mı daha sağlıklıdır?
- Vegan beslenmeye başlamak için hangi temel malzemeleri kullanabilirim?
- En iyi pişirme teknikleri hangileridir?
- Kekik, kimyon, zerdeçal hangi yemeklerde doğru kullanılır?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin nasıl bir arada kullanılması daha uygundur?
- Yemeklerde Kullanılan Farklı Pişirme Teknikleri Nelerdir?