En iyi fırın tavuğu tarifi hangisidir?
En İyi Fırın Tavuğu Tarifi
Fırın tavuğu, lezzetli ve pratik bir yemektir. İşte basit ve etkili bir tarif:Malzemeler
- 1 bütün tavuk (yaklaşık 1.5 kg)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı paprika (tatlı biber külü)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 limon (dilimlenmiş)
- Çeşitli sebzeler (örn. patates, havuç, soğan)
Hazırlık Aşaması
- Tavuğu temizleyin ve kağıt havluyla kurulayın.
- Zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, tuz, karabiber, paprika ve kekiği bir kapta karıştırın.
- Tavuğun üzerine bu karışımı sürün, özellikle cildin altına da yerleştirin.
- Tavuğun içine limon dilimlerini ve sebzeleri yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında 1.5 saat kadar pişirin.
- Tavuk piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Aynı kategoriden
- En kolay ve hızlı şekilde sağlıklı yemekler nasıl yapılır?
- Nasıl pratik ve lezzetli atıştırmalıklar yapabilirim?
- En lezzetli İtalyan yemek tarifleri nelerdir?
- Yemek pişirirken karşılaştığım lezzet kaybını nasıl engelleyebilirim?
- Yemek Pişirirken Hangi Malzemelerle Nasıl Sağlıklı Yemekler Yapabilirim?
- Yemek tariflerinde sous vide yöntemiyle et pişirme süreleri ve sıcaklıklarının optimize edilmesi nasıl sağlanabilir?
- Biber nedir?
- Çölyak hastaları için glutensiz tarifler nereden bulabilirim?