En iyi fırın tavuğu tarifi hangisidir?

En İyi Fırın Tavuğu Tarifi

Fırın tavuğu, lezzetli ve pratik bir yemektir. İşte basit ve etkili bir tarif:

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk (yaklaşık 1.5 kg)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı paprika (tatlı biber külü)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 limon (dilimlenmiş)
  • Çeşitli sebzeler (örn. patates, havuç, soğan)

Hazırlık Aşaması

  1. Tavuğu temizleyin ve kağıt havluyla kurulayın.
  2. Zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, tuz, karabiber, paprika ve kekiği bir kapta karıştırın.
  3. Tavuğun üzerine bu karışımı sürün, özellikle cildin altına da yerleştirin.
  4. Tavuğun içine limon dilimlerini ve sebzeleri yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 1.5 saat kadar pişirin.
  6. Tavuk piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Bu tarif, tavuk etiyle sebzelerin lezzetinin bütünleşmesini sağlar. Afiyet olsun!

En iyi fırın tavuğu tarifi hangisidir?

🐞

Hata bildir

Paylaş