En iyi pratiklerle ev yapımı mayonez nasıl yapılır?
Ev Yapımı Mayonez Nasıl Yapılır?
Ev yapımı mayonez, doğal ve lezzetli bir seçenektir. İşte en iyi pratiklerle hazırlanışı:Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı (veya zeytinyağı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
Hazırlık Aşamaları
- Yumurta, hardal ve tuzu bir mutfak robotuna veya miksere koyun.
- Karışımı birkaç saniye çırpın.
- Yağı yavaşça ekleyin. İlk başta damla damla eklemek önemlidir.
- Yağı eklerken sürekli çırpma işlemine devam edin.
- Yağ tamamen karıştığında limon suyu veya sirkeyi ekleyin ve yeniden karıştırın.
- İstenilen kıvama ulaşana kadar çırpma işlemine devam edin.
Püf Noktaları
- Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun.
- Yağı yavaş eklemek, mayonezin kıvamını artırır.
- Mayonez, buzdolabında 1 hafta boyunca saklanabilir.

Aynı kategoriden
- Düşük kalorili kek tarifleri nelerdir?
- Tavuk yemekleri hakkında tarif önerileri
- En pratik ve lezzetli biftek pişirme yöntemi nedir?
- En iyi sağlıklı atıştırmalık alternatifleri nelerdir?
- Fasulye Nedir?
- En pratik ve hızlı bir şekilde yemek tarifi bulabileceğim bir uygulama nedir?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar için temel yemek kitapları hangileri?
- Yemek pişirirken hangi malzemeler birbirine uyumlu olmalıdır?