Evde pizza hamuru nasıl yoğrulur?

Evde Pizza Hamuru Yoğurma

Pizza hamuru yoğurmak oldukça basit bir işlemdir. Aşağıdaki adımları izleyerek lezzetli bir hamur hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 500 gram un
  • 1 paket (7 gram) kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 300 mililitre su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Adımlar

  1. Bir kabın içine 500 gram un ve 1 paket kuru mayayı ekleyin.
  2. Tuz ve şekeri ekleyin, karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta, suyu ılık hale getirip zeytinyağını ekleyin.
  4. Islak karışımı unlu karışıma yavaş yavaş dökün.
  5. Tüm malzemeleri bir araya getirin ve yoğurmaya başlayın.
  6. Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurun (yaklaşık 10 dakika).
  7. Hamuru toparlayıp üzerine nemli bir bezle örtün; 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz şekilde açıp kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!


Evde pizza hamuru nasıl yoğrulur?

🐞

Hata bildir

Paylaş