Evde pizza hamuru nasıl yoğrulur?
Evde Pizza Hamuru Yoğurma
Pizza hamuru yoğurmak oldukça basit bir işlemdir. Aşağıdaki adımları izleyerek lezzetli bir hamur hazırlayabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
- 500 gram un
- 1 paket (7 gram) kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 300 mililitre su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Adımlar
- Bir kabın içine 500 gram un ve 1 paket kuru mayayı ekleyin.
- Tuz ve şekeri ekleyin, karıştırın.
- Ayrı bir kapta, suyu ılık hale getirip zeytinyağını ekleyin.
- Islak karışımı unlu karışıma yavaş yavaş dökün.
- Tüm malzemeleri bir araya getirin ve yoğurmaya başlayın.
- Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurun (yaklaşık 10 dakika).
- Hamuru toparlayıp üzerine nemli bir bezle örtün; 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz şekilde açıp kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Aynı kategoriden
- Tavuk yemekleri için pratik tarifler nelerdir?
- Düşük kalorili pankek tarifleri nelerdir?
- En Kolay ve Hızlı Spagetti Tarifi
- En iyi yemek tarif siteleri hangileridir?
- Horozibiği Bitkisi
- Temel yemek pişirme tekniklerini öğrenmek için ne yapabilirim?
- Yemek tariflerinde zaman ve sicaklik optimizasyonu nasil saglanabilir?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin kullanılması gerekir?