Fırında tavuk nasıl marine edilir?
Fırında Tavuk Marine Etme Yöntemleri
Fırında tavuk marine etmek, lezzetini artırmak için önemlidir. İşte pratik bir yöntem:Malzemeler
- 1 kg tavuk (but, göğüs veya kanat)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 limon suyu
- 3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı baharatlar (kimyon, paprika, kekik)
Marine İşlemi
- Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Tavuğu bu karışıma ekleyin ve iyice kaplanmasını sağlayın.
- Kapağını kapatın veya streç filmle sarın.
- Marinasyonu en az 1 saat, tercihen 4-24 saat buzdolabında bekletin.

Aynı kategoriden
- El sanatları için hangi malzemeleri temel olarak satın almam gerekiyor?
- Yemek tariflerinde malzeme optimizasyonu ve kalori hesaplamasi için Yapay zeka tabanlı araçlar nelerdir?
- Yemek pişirirken zeytinyağı mı ayçiçek yağı mı tercih etmeliyim?
- Çiroz Nedir?
- En iyi mutfak aletleri nelerdir?
- Yemek pişirirken hangi malzemeleri nasıl bir araya getirmeliyim?
- Yemek tariflerini denemek için en kolay hangi kaynakları kullanabilirim?
- Hanımeli Bitkisi