Mantar soslu tavuk tarifi nasıldır?

Mantar Soslu Tavuk Tarifi

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 200 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuzaş ve karabiber
  • İsteğe bağlı: taze maydanoz

Hazırlık Aşaması

  • Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
  • Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın.
  • Mantarları dilimleyin.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanı ekleyin. Pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsağı ve mantarları ekleyin, mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Tavukları ekleyin ve her tarafı pembeleşene kadar kavurun.
  • Krema, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak üzerini maydanozla süsleyin.

Servis Önerisi

Mantar soslu tavuk, pilav veya makarna ile servis edilebilir. Afiyet olsun!


Mantar soslu tavuk tarifi nasıldır?

🐞

Hata bildir

Paylaş