Tavuklu pilav nasıl yapılır?
Tavuklu Pilav Tarifi
Tavuklu pilav yapmak için gereken malzemeler ve adımlar aşağıda yer almaktadır.Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Tuza göre baharatlar (karabiber, kekik)
Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp 20 dakika ıslatın.
- Soğanı küp küp doğrayın ve yağda kavurun.
- Tavuk göğsünü ekleyip her tarafını mühürleyin.
- Pirinçleri süzüp tavukla birlikte 2-3 dakika kavurun.
- Tavuk suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Dinlenmesi için 10 dakika bekletin.

Aynı kategoriden
- Fırında tavuk pişirmenin püf noktaları nelerdir?
- Yeni başlayanlar için temel yemek kitapları nasıl seçilmelidir?
- En etkili şekilde vücut yağını azaltmak için hangi antrenman programları uygulanmalıdır?
- Pizza hamurunda kullanılan maya çeşitleri nelerdir?
- Sağlıklı yemek tariflerini denemek için hangi basit malzemeleri kullanabilirim?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar için en kolay tatlı tarifi nedir?
- En kolay ve sağlıklı yemek tarifleri nelerdir?
- En iyi kızartma tavası markası hangisidir?