Tencerede pilav nasıl yapılır?
Tencerede Pilav Nasıl Yapılır?
Tencerede pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı adımlar ve malzemeler bulunmaktadır. İşte basit bir tarif:
Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Pirinçleri soğuk su ile birkaç defa yıkayın ve süzün.
- Tencereye yağı koyun ve ısıtın.
- Isınan yağa pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kavurun.
- Suyunu ve tuzunu ekleyin, karıştırın.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
Artık pilav servise hazır. Afiyet olsun!

Aynı kategoriden
- Jüt Nedir?
- Yağsız pişirme yöntemleri nasıl sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmamıza yardımcı olabilir?
- En basit ve hızlı şekilde pilav nasıl yapılır?
- Fındık Nedir?
- Yemek kitaplarından nasıl en iyi şekilde faydalanabiliriz?
- Yemek tariflerinde en iyi pratikler nelerdir?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin nasıl kombin edilmesi lezzeti artırır?
- Tavuk yemekleri hakkında temel bilgiler