Bitkisel sütler: badem, yulaf ve soya nasıl yapılır?

Bitkisel Sütlerin Yapılışı

Bitkisel sütler, süt alternatifi olarak popülerdir. Aşağıda badem, yulaf ve soya sütü yapımını bulabilirsiniz.

Badem Sütü

  • 2 su bardağı çiğ badem
  • 6 su bardağı su
  • 10-12 saat bademleri suda bekletin.
  • Süzgeç veya tülbent ile bademleri süzün.
  • İstenirse tatlandırmak için vanilya veya tatlılık ekleyin.

Yulaf Sütü

  • 1 su bardağı yulaf
  • 4 su bardağı su
  • Yulafı su ile karıştırıp bir blenderda püre haline getirin.
  • Süzgeçten geçirin.
  • İstenirse tuz veya tatlandırıcı ekleyin.

Soya Sütü

  • 1 su bardağı kuru soya fasulyesi
  • 4 su bardağı su
  • Soya fasulyesini 8 saat suda bekletin.
  • Fasulyeleri su ile birlikte blenderda püre haline getirin.
  • Süzgeçle süzün, posayı atın.
  • İstenirse tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.
Bu bitkisel sütler, sağlıklı bir alternatif sunar ve çeşitli yemeklerde kullanılabilir.

Cevap yazmak için lütfen .

Bitkisel sütler: badem, yulaf ve soya nasıl yapılır?

🐞

Hata bildir

Paylaş