Evde pizza hamuru nasıl yoğrulur?
Evde Pizza Hamuru Yoğurma
Pizza hamuru yoğurmak oldukça basit bir işlemdir. Aşağıdaki adımları izleyerek lezzetli bir hamur hazırlayabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
- 500 gram un
- 1 paket (7 gram) kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 300 mililitre su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Adımlar
- Bir kabın içine 500 gram un ve 1 paket kuru mayayı ekleyin.
- Tuz ve şekeri ekleyin, karıştırın.
- Ayrı bir kapta, suyu ılık hale getirip zeytinyağını ekleyin.
- Islak karışımı unlu karışıma yavaş yavaş dökün.
- Tüm malzemeleri bir araya getirin ve yoğurmaya başlayın.
- Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurun (yaklaşık 10 dakika).
- Hamuru toparlayıp üzerine nemli bir bezle örtün; 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz şekilde açıp kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Mutfakta Hangi Malzemelerle Sağlıklı Bir Salata Yapabilirim?
- Nasıl lezzetli bir pasta yapabilirim?
- Sporcular için kas gelişimini destekleyen en etkili besinler hangileridir?
- Pizza hamurunun en iyi şekilde nasıl hazırlanacağı hakkında bilgi alabilir miyim?
- Evliya Otu
- Tatlı krizlerinde ne yemeli?
- En kolay ve hızlı şekilde bir pasta tarifi var mı?
- En kolay ve hızlı şekilde evde pizza yapımı nasıl olur?
- Yemek malzemeleri nasıl ve hangi koşullarda muhafaza edilmeli?
- Porsiyon kontrolü ve tabak modeli nasıl uygulanır?
- Mutfakta hangi malzemelerin kullanımı temel yemek tariflerinde önemlidir?
- Yemek kitaplarıyla başlayanlar için öneriler nelerdir?
- Japon Gülü Bitkisi
- Yemek pişirme süresi nasıl hesaplanır?
- Nohut yemeğinin pişme süresi ne kadar olmalıdır?
- Sporcular kariyerlerini nasıl optimize edebilirler?
- Pizza hamuru için en iyi malzemeler nelerdir?
- Besin değerini koruyarak nasıl yemek pişirilir?
- En kolay ve hızlı bir şekilde evde pizza yapmanın püf noktaları nelerdir?
- Tatlı yaparken hangi malzemeleri kullanabilirim?