İyi bir pesto sosu nasıl yapılır?
İyi Bir Pesto Sosu Yapımı
Pesto sosu, özellikle makarna ve salatalarda kullanılan, lezzetli bir İtalyan sosudur. İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif.Malzemeler
- 2 su bardağı taze fesleğen
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/3 su bardağı çam fıstığı
- 1/2 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
- 2 diş sarımsak
- Tuz, isteğe bağlı
Yapılışı
- Fesleğen yapraklarını iyice yıkayın ve kurulayın.
- Sarımsakları soyun ve doğrayın.
- Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna koyun.
- Pül pül olana kadar karıştırın ve yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin.
- Kıvamı istediğiniz gibi ayarlayın, gerekirse biraz daha zeytinyağı ekleyin.
- Karışımı bir kaba aktarın ve üzerini kapatın.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Yemek yaparken hangi malzemelerin doğru oranlarda kullanılması önemli?
- En basit yemek tarifi nedir?
- Sporcuların sakatlıklardan korunması için en etkili antrenman programları nelerdir?
- Yeni başlayanlar için mutfakta hangi temel malzemelerle başlamalı?
- Yemek tariflerinde malzeme optimizasyonu ve kalori hesaplamasi için nasıl bir algoritma veya yöntem kullanabilirim?
- Yemek yaparken tereyağı yerine hangi yağları tercih etmeliyim?
- Yemek pişirirken hangi malzemeler ve tekniklerle başlamalıyım?
- En pratik ve lezzetli çorba tarifi nedir?
- Buzdolabında yiyecekler nasıl daha uzun süre taze kalır?
- Kalori açığı ve dengeli beslenme planı nasıl kurulur?
- Mantar nasıl saklanır?
- Sağlıklı atıştırmalık tarifleri için ne önerirsiniz?
- Sağlıklı yemek tarifleri nasıl oluşturulur?
- Yemek Pişirirken Etin Pişip Pişmediğini Nasıl Anlarız?
- Yemeklerde kullanılan en yaygın baharatlar hangileridir?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar için pratik ve hızlı yemek tarifleri nereden bulunabilir?
- Lezzetli ve pratik yemek tarifleri önerir misiniz?
- Sporcuların performansını artırmak için uygulanabilecek en etkili antrenman yöntemleri nelerdir?
- Yeni başlayanlar için temel yemek pişirme teknikleri nelerdir?
- Pişirme yağları arasında en düşük kalorili olan hangisidir?