Karides yemeği için pratik bir tarif var mı?
Pratik Karides Yemeği Tarifi
Karides yemeği için hızlı bir tarif arıyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Malzemeler
- 500 gram temizlenmiş karides
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Maydanoz (süslemek için)
Hazırlık Aşaması
- Bir tavayı ısıtın ve zeytinyağını ekleyin.
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Karidesleri ekleyin ve pembeleşene kadar pişirin.
- Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırın.
- Servis yapmadan önce doğranmış maydanozla süsleyin.
Afiyet olsun!
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Yemek pişirirken hangi yağı kullanmalıyım?
- Uzun Ömürlü (Uht) Süt Nedir?
- En iyi pişirme yöntemi hangisidir?
- Bir yemeği buharda pişirmenin avantajları nelerdir?
- Çay çeşitleri nelerdir?
- En sağlıklı ve pratik yemek pişirme yöntemleri nelerdir?
- Yemek tariflerinde hangi malzemeler sıkça kullanılır?
- Yemek kitaplarından tariflerin dışında nasıl ilham alabilirim?
- Yemek kitaplarından ilham alarak nasıl kendi tariflerimi oluşturabilirim?
- Sütü oda sıcaklığında bekletmek yemeklerde ne gibi etkilere sahiptir?
- Ortadoğu mutfağı nedir?
- Itır Çiçeği Nedir ?
- Yemek Malzemeleri Nasıl ve Nerede Saklanmalı?
- Hint mutfağında hangi baharatlar kullanılır?
- Mümkün olan en kısa sürede lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri nereden bulunabilir?
- Yemek yaparken sıvı yağ mı katı yağ mı tercih etmeliyim?
- Tavuk yemeklerinin en popüler tarifleri hangileridir?
- Kanser riskini azaltmak için hangi beslenme alışkanlıkları önerilir?
- Yemek masası adabı nedir?
- KYK yurtlarında yemek hizmetleri nasıl?