Mantar soslu tavuk tarifi nedir?
Mantar Soslu Tavuk Tarifi
Mantar soslu tavuk, lezzetli ve pratik bir yemektir. Aşağıda gereken malzemeler ve yapılışı yer almaktadır.
Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 200 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuza, karabiber ve baharatlar (isteğe bağlı)
Yapılışı
- Tavuğu küp şeklinde doğrayın ve tuz, karabiber ile marine edin.
- Soğanı ve sarımsakları ince doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın, soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurun.
- Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tavukları tavaya ekleyin ve pişene kadar karıştırarak pişirin.
- Kremayı ilave edin, yaxşıca karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
İsteğe bağlı olarak, yanında pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Akşam yemeği önerileri nelerdir?
- Tatlı sonrası neden su içilir?
- Milkshake nedir?
- Fırında tavuk tarifi hakkında temel bilgiler nelerdir?
- Yiyecekleri dondurmanın püf noktaları nelerdir?
- Mutfakta hangi malzemelerle hızlı ve pratik tarifler yapabilirim?
- Hazır gıdalar sağlıklı mı?
- En kolay ve hızlı şekilde makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?
- Meksika mutfağında ne tür yemekler vardır?
- Nefis bir cheesecake tarifi paylaşabilir misiniz?
- Yemek pişirirken tuz yerine başka hangi malzemeler kullanılabilir?
- Evde sağlıklı ve lezzetli yemekler nasıl yapabilirim?
- En pratik ve hızlı bir şekilde pilav nasıl pişirilir?
- Yemekler İçin Sağlıklı Alternatifler Nelerdir?
- En kolay ve sağlıklı şekilde sebze yemekleri nasıl pişirilir?
- Yemek pişirirken tereyağı yerine sadece zeytinyağı kullanabilir miyim?
- Donyağı Nedir?
- Taze otlar (maydanoz, dereotu) buzdolabında nasıl saklanır?
- Yağları doğru şekilde saklamak neden önemli?
- Makarna suyu ne kadar tuzlu olmalı? Al dente püf noktaları