Midye dolma nasıl yapılır?
Midye Dolma Tarifi
Malzemeler:- 500 gram midye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 2 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber
- Yeterince su
- Midyeleri su ve tuz ile iyice yıkayın, ardından açılmamış olanları ayıklayın.
- Pirinçleri sıcak su ile 10 dakika bekletin, süzün.
- Soğanı ve yeşil biberleri ince doğrayın.
- Zeytinyağında soğan ve biberleri kavurun, ardından pirinci ekleyin.
- Salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Nar ekşisini ekleyin, karışıma yarım su bardağı su ekleyip 5 dakika pişirin.
- Midyelerin içine karışımı doldurun ve kapatın.
- Bir tencerede midyeleri yerleştirin, üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Yemek pişirirken hangi baharatları bir arada kullanmalıyım?
- Soğuk kahve (iced coffee) nasıl yapılır?
- Yemek pişirme süresi nasıl hesaplanır?
- Früktoz Nedir?
- Yemek yaparken kullanılan malzemeleri nasıl doğru bir şekilde temizlemeliyiz?
- Pişirme becerilerini geliştirmek için neler yapabilirim?
- En kolay ve pratik şekilde günlük yemek tariflerini nereden bulabilirim?
- Yemek Pişirirken Doğru Pişirme Tekniklerinin Önemi
- En pratik ve lezzetli yemek tarifleri hangileridir?
- Fıstık Nedir?
- Kvas Nedir?
- Yemeklerde kullanılan yağ miktarı nasıl azaltılabilir?
- Meyve suları nasıl sağlıklı bir şekilde hazırlanır?
- En pratik ve sağlıklı yemek pişirme teknikleri hangileridir?
- Yemek pişirmenin temel adımları nelerdir?
- Yemek pişirirken genel olarak nelere dikkat etmeli?
- Evde pizza hamuru için hangi un türünü kullanmalıyım?
- Et yemeyen biri için sağlıklı beslenme önerileri nelerdir?
- Düşük kalorili humus tarifleri nelerdir?
- Artan yemekler nasıl güvenli şekilde saklanır ve ısıtılır?