Mantar sosu nasıl yapılır?
Mantar Sosu Tarifi
Mantar sosu, makarnalar, etler veya sebzelerle mükemmel uyum sağlar. İşte basit bir tarif:Malzemeler
- 300 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı krema
- Tuz ve karabiber
- İsteğe bağlı olarak taze kekik veya maydanoz
Yapılışı
- Mantarları temizleyip dilimleyin.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını tavada ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyin; pembeleşene kadar kavurun.
- Dilinen mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Krema, tuz ve karabiber ekleyin; karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine taze kekik veya maydanoz serpin ve servis yapın.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Mantar nasıl doğru bir şekilde temizlenir?
- En iyi mutfak alet seti hangisidir?
- En pratik ve hızlı hazırlanan yemek tarifleri nelerdir?
- Hangi antrenman programları kas kütlesi artırma hedefine en etkili şekilde yardımcı olabilir?
- En klasik İtalyan yemekleri hangileridir?
- Tavuklu pilav nasıl yapılır?
- Tatlı yaparken karşılaşılan en yaygın sorunlar nelerdir?
- Yemek pişirirken sadece zeytinyağı mı kullanmalıyım?
- Sporcu beslenmesinde mikro ve makro besin maddelerinin rolü nedir?
- Yemek pişirirken hangi malzemeleri bir arada kullanmamalıyım?
- Zeytinyağlı yemeklerde ideal pişirme ısısı ve süreleri
- Yemek hazirlarken hangi malzemelerin birbiriyle uyumlu oldugunu nasıl belirlerim?
- Yemek yapmaya yeni başlayan biri için temel mutfak gereçleri neler olmalıdır?
- Evde sağlıklı yemekler en kolay ve pratik nasıl yapılır?
- Yemek yaparken hangi malzemelerin buzdolabında saklanması gerekiyor?
- Düşük kalorili börek tarifleri nelerdir?
- Nohut yemeğinin pişme süresi ne kadar olmalıdır?
- En pratik ve sağlıklı yemek pişirme yöntemi nedir?
- Et ve tavuk çözündürme yöntemleri nelerdir?
- Evde yoğurt mayalama: sıcaklık ve süre kontrolü