Meyvelerde pestisit kalıntısı nasıl azaltılır?

Meyvelerde Pestisit Kalıntısını Azaltma Yöntemleri

Meyvelerde pestisit kalıntılarını azaltmak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:

  • Akkor Su ile Yıkama: Meyveleri soğuk su altında yaklaşık 5-10 dakika bekletin.
  • Sirke veya Kabartma Tozu Kullanma: 1 su bardağı sirke veya 1 çay kaşığı kabartma tozu ile 3 su bardağı sudan oluşan karışımda bekletin.
  • Soğuk Suyla Durulama: Meyveleri yıkadıktan sonra bol su ile durulayın.
  • Kabuklarını Soyma: Mümkünse meyvelerin kabuklarını soyun, böylece kalıntılar azalabilir.
  • Organik Meyve Tercihi: Organik sertifikalı ürünler satın alarak kimyasal kalıntıları azaltabilirsiniz.

Bu yöntemler, pestisit kalıntılarını önemli ölçüde azaltmanıza yardımcı olacaktır.


Cevap yazmak için lütfen .

Meyvelerde pestisit kalıntısı nasıl azaltılır?

🐞

Hata bildir

Paylaş