Meyvelerden reçel nasıl yapılır?

Meyve Reçeli Nasıl Yapılır?

Meyve reçeli yapmak için gerekli adımlar şunlardır:

Gerekli Malzemeler

  • Meyve (örneğin, çilek, kayısı, vişne)
  • Şeker
  • Limon suyu
  • Su

Yapım Aşamaları

  • Meyveleri iyice yıkayın ve çekirdeklerini, saplarını çıkartın.
  • Meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bir tencereye doğranmış meyveleri ve şekeri ekleyin (genelde 1 kg meyveye 700 gr şeker).
  • Karışıma limon suyu ekleyin (yarım limon yeterli olacaktır).
  • Gerekirse bir miktar su ekleyin.
  • Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra, köpüğü alın ve reçeli karıştırmaya devam edin.
  • Reçel kıvamını aldığında ocaktan alın ve sıcak steril kavanozlara doldurun.
  • Kavanozları kapatın ve soğumaya bırakın.
Reçeliniz hazır! Afiyet olsun.

Cevap yazmak için lütfen .

Meyvelerden reçel nasıl yapılır?

🐞

Hata bildir

Paylaş