Meyvelerden reçel nasıl yapılır?
Meyve Reçeli Nasıl Yapılır?
Meyve reçeli yapmak için gerekli adımlar şunlardır:Gerekli Malzemeler
- Meyve (örneğin, çilek, kayısı, vişne)
- Şeker
- Limon suyu
- Su
Yapım Aşamaları
- Meyveleri iyice yıkayın ve çekirdeklerini, saplarını çıkartın.
- Meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Bir tencereye doğranmış meyveleri ve şekeri ekleyin (genelde 1 kg meyveye 700 gr şeker).
- Karışıma limon suyu ekleyin (yarım limon yeterli olacaktır).
- Gerekirse bir miktar su ekleyin.
- Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra, köpüğü alın ve reçeli karıştırmaya devam edin.
- Reçel kıvamını aldığında ocaktan alın ve sıcak steril kavanozlara doldurun.
- Kavanozları kapatın ve soğumaya bırakın.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Meyve ağaçları nasıl yetiştirilir?
- Kış meyveleri hangileridir?
- Reçel ve marmelat için pektin zengini meyveler hangileri?
- Sıcak iklim meyveleri nelerdir?
- Tropik meyvelerde soğuk zararını nasıl anlarsınız?
- Potasyum zengini meyveler ve spor sonrası tüketim
- Portakal kabuğu şekerlemesi nasıl yapılır? Kristalleşmeyi önleme ipuçları
- Meyvelerde pestisit kalıntısı nasıl azaltılır?
- Portakal çeşitleri: Washington ve Valencia arasındaki farklar
- Meyve tüketiminde porsiyon ne kadar olmalı?
- Adem Elması Nedir?
- Karpuzda çukur ve sarı leke neyi anlatır? Tarlada olgunlaşma izleri
- Ayva çeşitleri ve pişme süreci nasıl yönetilir?
- Hangi meyveler detoks etkisine sahiptir?
- Meyve dondurmak besin değerini etkiler mi?
- Meyvelerde protein bulunur mu?
- C vitamini en çok hangi meyvede vardır?
- Aşı (Meyve) Nedir?
- Etilen gazı nedir? Elma ile olgunlaştırma nasıl yapılır?
- Kurutulmuş meyvede kükürtleme nedir ve nasıl anlaşılır?