Mısır haşlama nasıl yapılır?

Mısır Haşlama Tarifi

Mısır haşlama, taze mısırın lezzetli bir şekilde hazırlandığı basit bir tarif. İşte adım adım yapılışı:

Malzemeler

  • Taze mısır
  • Suyun miktarı (mısırlara göre değişir)
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • Tercihe göre tereyağı veya margarin (isteğe bağlı)

Adımlar

  1. Mısırlara uygun boyutta bir tencere seçin.
  2. Taze mısırları kabuklarından ayıklayın ve durulayın.
  3. Tencereye yeteri kadar su koyun. Mısırların tamamen suyun içinde kalmasını sağlayın.
  4. Su kaynadıktan sonra mısırları ekleyin.
  5. İsteğe bağlı olarak tuz ekleyebilirsiniz.
  6. Mısırların yumuşaması için yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.
  7. Piştikten sonra mısırları sudan alın ve ister sade, ister tereyağı veya margarin ile servis yapın.
Afiyet olsun!

Cevap yazmak için lütfen .

Mısır haşlama nasıl yapılır?

🐞

Hata bildir

Paylaş