Tavuk yemeği nasıl pişirilir?
Tavuk Yemeği Pişirme Tarifi
Tavuk yemeği pişirmek oldukça basittir. İşte temel adımlar:Malzemeler:
- 1 kg tavuk (bütün veya parça)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- Baharatlar (tuz, karabiber, kekik)
- 2 su bardağı su veya tavuk suyu
Hazırlık Aşaması:
- Tavuğu yıkayın ve dilimleyin (eğer bütün kullanıyorsanız, iyice temizleyin).
- Soğanı ve sarımsağı doğrayın; havuçları ve patatesi ise küp küp doğrayın.
Pişirme Aşaması:
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
- Tavuk parçalarını ekleyin ve her tarafı kızarana kadar pişirin.
- Havuç ve patatesi ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
- Baharatları ve suyu ekleyin, karıştırın.
- Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Tavuk yemeğiniz hazır! Sıcak servis yapın ve Afiyet olsun!
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Yemek yaparken en çok yapılan hatalar nelerdir?
- Yağsız pişirme yöntemleri nelerdir?
- Akşam yemeğinde ne yenmeli?
- Hanımeli Bitkisi
- Restoran menüsü nasıl hazırlanır?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin en sık kullanıldığını öğrenebilir miyim?
- Yemek pişirirken hangi malzemeler birbirine uyumlu olmalıdır?
- İçeceklerde kalori miktarı nasıl ölçülür?
- Vücut için en besleyici yemek nasıl hazırlanır?
- Yemek pişirirken hangi malzemelerin bir araya gelmesi lezzeti artırır?
- En pratik ve lezzetli spagetti sosu tarifi?
- Sporcu performansını artırmak için hangi besin türleri önerilir?
- Temel pişirme tekniklerini nasıl öğrenebilirim?
- Düşük karbonhidratlı ekmek tarifleri nelerdir?
- En pratik ve lezzetli tavuk yemeği tarifi nedir?
- Yağ türlerinin farklarını öğrenmek için nereden başlamalıyım?
- Besin değerini koruyarak yemek pişirmenin temel prensipleri nelerdir?
- Yemek tariflerinde sous vide yontemiyle pişirme süreleri ve sicaklik ayarlarinin optimal hale getirilmesi için hangi parametreler dikkate alınmalı?
- Yemek yapmaya yeni başlayanlar için temel malzemeler nelerdir?
- En pratik ve sağlıklı yemek pişirme metodu hangisidir?