Tavuklu pilav nasıl yapılır?
Tavuklu Pilav Tarifi
Tavuklu pilav yapmak için gereken malzemeler ve adımlar aşağıda yer almaktadır.Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Tuza göre baharatlar (karabiber, kekik)
Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp 20 dakika ıslatın.
- Soğanı küp küp doğrayın ve yağda kavurun.
- Tavuk göğsünü ekleyip her tarafını mühürleyin.
- Pirinçleri süzüp tavukla birlikte 2-3 dakika kavurun.
- Tavuk suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Dinlenmesi için 10 dakika bekletin.
Cevap yazmak için lütfen
.
Aynı kategoriden
- Kavanoz sterilizasyonu ve konserve güvenliği adımları
- Tavuk yemekleri için basit ve lezzetli tarifler nelerdir?
- Yemek pişirirken hangi yağı tercih etmeliyim?
- YouTube yemek kanalı nasıl açılır?
- Öğle yemeği önerileri nelerdir?
- Yemek pişirme süresi nasıl belirlenir?
- Yemek Hazırlarken Hangi Malzemelerin Bir Arada Kullanılması Önerilir?
- Yemek pişirirken hangi malzemeler yan yana kullanılmamalıdır?
- Ortadoğu mutfağı: humus, falafel ve tahin sos püf noktaları
- Yemeklerde kullanılan temel pişirme teknikleri nelerdir?
- Yemek Pişirirken Hangi Malzemelerin Bir Araya Gelmesiyle Hangi Kimyasal Reaksiyonlar Oluşur?
- Yumurtanın taze olup olmadığı nasıl anlaşılır?
- Düşük kalorili brownie tarifleri nelerdir?
- Tencere ve tava arasındaki farklar nelerdir?
- Yunan mutfağı Türkiye mutfağına benzer mi?
- En iyi yöntemlerle nasıl evde ekmek yapabilirim?
- Funda Nedir?
- Nargile Nedir?
- Makarna suyu ne kadar tuzlu olmalı? Al dente püf noktaları
- Yemek pişirirken hangi sebzeleri bir arada pişirmem gerektiğini nasıl anlarım?