En kolay ve hızlı şekilde kısır nasıl yapılır?
Kısır Tarifi
Kısır, kolay ve pratik bir meze tarifidir. İşte en basit şekilde kısır yapmanın adımları:Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı nar tanesi (isteğe bağlı)
- Maydanoz ve yeşil soğan (taze, kıyılmış)
Hazırlık Aşaması
- İnce bulguru geniş bir kaseye alın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin ve üzerini kapatıp 10-15 dakika bekletin.
- Bulgur şiştikten sonra domates salçasını, zeytinyağını, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin.
- Tuz ve pul biberi de ekleyip iyice karıştırın.
- Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyin, tekrar karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak nar tanesi ile süsleyerek servis edin.

Aynı kategoriden
- Düşük kalorili tatlı puding tarifleri nelerdir?
- Kvas Nedir?
- Et yemekleri için temel pişirme tavsiyeleri nelerdir?
- Hangi yiyecekler daha uzun süre tok tutar?
- Mantar soslu tavuk tarifi nasıldır?
- Kimyonun yemeklerde kullanımı nasıl olmalıdır?
- En pratik ve lezzetli kek tarifi nedir?
- Vücut için en besleyici yemek nasıl hazırlanır?